Få tillbaka självförtroendet med plastik- och skönhetsbehandlingar

Det finns flera orsaker som kan ligga bakom ett dåligt självförtroende. Det kan t.ex. handla om att man inte har den vikt som man önskar att man hade, att man jämför sig för mycket med andra eller att man har fått höra dåliga kommentarer om sitt utseende. Att ha dåligt självförtroende beror dock inte bara på utomstående faktorer, utan ett dåligt självförtroende är något som kan skapas när man har en negativ bild av sig själv.

Att få tillbaka självförtroendet kan ibland vara svårt, men i många fall går det relativt snabbt om man får bra hjälp och effektiva metoder. Hur du ska få tillbaka självförtroendet beror naturligtvis på vad det är som är orsaken bakom att det sviktar. Gäller det t.ex. tidiga ålderstecken eller att din hud börjar kännas och se slapp ut kan en uppstramande skönhetsbehandling, fillers eller botox vara ett bra alternativ.

Olika behandlingar för ett yngre utseende

Det finns mängder med olika behandlingar som du kan använda dig av för att få ett yngre utseende och en jämnare och finare hudstruktur. Här nedan berättar vi om några av de behandlingar som hjälper, är effektiva och som kan ge dig ett bättre självförtroende. Kom ihåg att det är viktigt att välja en seriös klinik eller salong, till exempel citadellkliniken.com med utbildad personal. På Citadellkliniken kan du hitta allt från enklare injektioner med botox och fillers, till mer omfattande behandlingar som ansiktslyft, pannlyft eller behandlingar för att bli av med tunga ögonlock.

Ansiktslyft – Med åren blir huden slappare och detta gäller främst i den nedre delen av ansiktet. Vid ett ansiktslyft frigör man huden och sträcker muskulaturen i ansiktet bakåt och uppåt. Därefter placeras huden tillbaka, men då i ett helt nytt läge. För att få så diskreta ärr som möjligt brukar snitten utföras i hårfästet eller bakom örat. En operation sker alltid under narkos och tar vanligtvis ca två timmar.

Fillers och botox – Fillers och botox är enklare ingrepp som sker med hjälp av en injektion. Fillers kan man använda för att återfå fylligheten i ansiktet eller för att förstärka drag. Här sprutar man in hyaluronsyra som finns naturligt i kroppen för att t.ex. markera kindben, fylla ut påsar under ögonen eller för att få plutigare läppar. Även botox kan användas för att minska ett tydligt åldrande. Botox är ett nervgift som sprutas in för att förlama muskler och på så sätt göra dig rynkfri.

Pannlyft – Ibland är det inte den nedre delen av ansiktet som påverkas av åldern, utan den övre. Med ett pannlyft kan du se till att bli av med nedsjunkna ögonbryn, hängande ögonlock eller djupa veck mellan ögonen och i pannan. Ingreppet sker vanligtvis under en lättare narkos, men även lokalbedövning är förekommande. Då ingreppet vanligtvis är lättare än vid ett omfattande ansiktslyft behöver du sällan övernatta på kliniken.