Må bra med god tandhälsa

Vårt mående kan påverkas avsevärt om tandhälsan inte är på topp. Inflammationer i munnen kan göra otroligt ont och är något man helst vill undvika för att må bra.

Envisa visdomständer

Ett problem för många är visdomständer som växer fel eller inte får plats i käken, vilket kan orsaka en otrolig smärta och även otrevliga inflammationer. Om du har en visdomstand som är på väg upp och det inte verkar som att den trycker på andra tänder omkring så behövs oftast inte ingrepp. Det du kan göra själv för att motverka smärta i visdomständerna är att hålla området så rent som möjligt och använda en mjuk borste som inte irriterar tandköttet. Om du har stora problem så finns det hjälp att få av en tandläkare som kan dra ut den smärtande visdomstanden.

Motverka tandsten och karies

Karies är tändernas största fiende och kan orsaka stora besvär. Det bästa är att motverka karies innan det uppstår genom god munhygien. Du bör borsta tänderna minst två gånger om dagen under två minuter. Eltandborstar har visat sig vara mycket effektiva för att motverka plack som kan bilda tandsten. Tandtråd kan dessutom göra underverk för att undvika karies mellan tänderna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *