Bli av med mörka ringar under ögonen

Mörka ringar och påsar under ögonen kan få vem som helst att se trött och sliten ut, men sanningen är att mörka ringar inte alltid är ett tecken på att du blir äldre eller har sovit dåligt. I många fall kan de mörka ringarna (eller påsarna för den delen) vara genetiska och du har ärvt dem av en förälder. Med det sagt innebär det inte att trötthet och ålder också kan spela en stor roll, men oavsett orsak är det något som många människor stör sig på.

Mörka ringar och påsar under ögonen får dig inte bara att se trött ut, utan det kan också få dig att åldras många år. Vi vill att du ska känna dig självsäker och vacker varje dag och har därför plockat ut några riktigt heta och bra tips som du kan använda dig av för att minska ringarna och se fräschare ut.

 

Bli av med mörka ringar och påsar snabbt

Det finns flera sätt som du kan gå tillväga för att snabbt bli av med mörka ringar och störande påsar under dina ögon. Här nedan hittar du tips på allt från hemmakurer till produkter som gör stor skillnad.

1. Använd en kylande ögonmask

Då påsar under ögonen oftast beror på svullnad eller ansamling av vätska kan en kylande ansiktsmask göra susen. Har du ingen mask hemma kan du med fördel använda dig av kylda skedar, tepåsar eller kalla gurkskivor istället. Fördelen med tepåsar är dock inte bara att de är kalla och tar bort påsar på ett effektivt sätt, utan att de också är fulla med vitaminer och antioxidanter.

2. Använd ett professionellt ögonserum

Idag finns det mängder med olika ögonkrämer som sägs strama upp huden, minska mörka ringar och eliminera påsar under ögonen. Här rekommenderar vi att du satsar på en ögonkräm som är lätt i konsistensen och som innehåller retinol för att minska synliga ålderstecken. Ett riktigt bra exempel är ögonserumet Verso eye serum som har fått riktigt bra recensioner och omdömen. Serumet innehåller kraftfull retinol, men också gurkmeja och peptider.

3. Sov ordentligt

Detta är lättare sagt än gjort om du har sömnsvårigheter eller är en nattuggla, men din sömn är faktiskt mycket avgörande för mörka ringar och påsar under ögonen. Om du sover alldeles för lite finns det risk för att drabbas av just detta problem. Skapa ett fast sömnschema som du följer och se till att försöka sova minst 8-9 timmar per dygn. Undvik också att lägga dig på full mage, eftersom detta kan störa din sömn.

4. Boosta med C-vitamin och kollagen

Ibland kan det räcka med något så enkelt som att öka intaget av vitamin C i kroppen. När du äter mycket C-vitamin hjälper du kroppen att absorbera hyaluronsyra, vilket är det ämne som huden behöver för att hålla sig ung, frisk och spänstig. Här rekommenderar vi naturliga källor till C-vitamin, som t.ex. apelsiner, jordgubbar, broccoli, röd paprika, brysselkål och rödkål.