Träna regelbundet som småbarnsförälder

Att träna regelbundet är en slags vardagslyx, särskilt som småbarnsförälder. Genom att träna regelbundet kommer du orka mer och även sova bättre.

Planera din träning

För att hinna träna som småbarnsförälder måste du planera din träning, lägga in den i kalender. Ett tips är att ni som föräldrapar beslutar om att ni ska få ett eller två träningspass var i veckan. Hjälp varandra att kunna träna. Ni kan också träna tillsammans: boka barnvakt eller be mor- eller farföräldrar om hjälp varje onsdag. Bra för både hälsan och er relation. Ett annat sätt att få in träning i vardagen är genom att köpa träningsutrustning att ha i hemmet. Då tränar du medan barnen leker bredvid dig.

Hitta inspiration till träningen

Behöver du träna, men tycker att det är svårt att komma igång? Då kan du börja med att läsa träningsmagasinet iForm för att få inspiration och goda uppslag. Det finns också mycket inspiration på Youtube. Det viktigaste är att du rör på dig, inte nödvändigtvis vilken aktivitet som du håller på med. Det kan också underlätta att anmäla sig till ett lopp. Då har du något att träna till och även ett roligt lopp att se fram emot.