Ditt hem är din oas, grunden till din hälsa

När du funderar över ditt liv, din hälsa och om det är möjligt att göra några förändringar till det bättre, finns några olika områden att granska: jobbet, hemmet och dig själv.

 

Jobbet

Ibland hamnar människor i bryderi runt sitt arbete. Är jag på rätt plats? Om man känner att det är jobbet som stressar och inget annat i livet, kan lösningen vara att söka sig någon annanstans, men det är inte alltid möjligt att lösa från en dag till en annan. Då är hemmet och den personliga hälsan mycket viktiga delar för att kunna hantera en lite jobbig period i livet. Man måste ta hand om sig alltid, men kanske extra mycket under perioder av stress.

Kroppen och knoppen

Om du känner sig sliten, lätt blir trött och ofta känner dig småförkyld, kan du behöva någon form av kosttillskott. För att hjälpa kropp och hjärna kan omega 3 vara den energiboost du behöver. Omega-3 är ett fleromättat fett, vilket behövs för att kroppen ska växa när man är ung. Omega-3 minskar även risken för exempelvis blodproppar. Omega-3 finns i livsmedel men får man inte i sig tillräckligt är kosttillskott ett bra alternativ.

Ditt hem är din borg

De flesta människor tillbringar mycket tid i sitt hem och därför är det viktigt att lägenheten eller huset erbjuder möjligheter att kunna slappna av. Det är viktigt att känna att stressen rinner av när man kommit hem, sätter sig ned i köket för att äta eller för att vila lite i soffan. Har du en balkong eller en trädgård finns ännu större möjligheter att skapa fina miljöer för en harmonisk tillvaro. Tänk på att välja inredningsdetaljer som just du tycker om. Det kan handla om färger eller former som harmonierar. Växter är alltid något som skapar trivsel både inomhus och utomhus. Vi mår helt enkelt bättre när vi kan leva i symbios med naturen, även om det bara handlar om att ha en liten miniodling på balkongen. Möjlighet till uteplats eller trädgård är guld värt för vårt välbefinnande, även om du bor mitt i storstan.