Unna dig egen tid för att ladda batterierna

I dagens samhälle där stress är en folksjukdom och multitasking är vardagsmat gör du dig själv en stor tjänst att sträva efter balans. Det är viktigt att göra saker varje dag eller minst någon gång i veckan som gör dig glad och som ger dig energi. Att till exempel stänga in dig i badrummet och fixa ett hemmaspa är perfekt. Hos hudoteket.se kan du hitta massor med bra produkter som du kan ha användning för i ditt hemmaspa, allt från hårprodukter till ansiktsmasker. Om du hellre vill gå på en behandling erbjuder de det på sina salonger.

Ladda upp med bra produkter till ditt hemmaspa

 

Att ständigt vara uppkopplad och anträffbar innebär ofta en inre stress. När du ska ta hand om dig själv är ett tips att stänga av mobiltelefonen, försöka att rensa tankarna och bara vara i nuet. Att göra ett hemmaspa är faktiskt en fröjd för alla dina sinnen. Tappa upp ett varmt bad, lägg en ansiktsmask, tänd doftljus och ha ett fat med dina favoritfrukter i närheten. Även om mobilen är offline kanske du kan spela lugn musik eller lyssna på en guidad avslappning. Passa på att göra en hårinpackning och ge dina fötter lite extra kärlek. Efter badet är det en bra idé att smörja in dig i en härlig återfuktande lotion. Gör allt lugnt och stilla. När du är färdig med spaet, försök att fortsätta ta det lugnt. Börja inte scrolla på mobilen det första du gör.

 

Ta hand om kroppen

När du tar hand om din kropp och ditt sinne på det här sättet fyller du på dina energidepåer, vilket gör att du kommer må bättre. Att ta en lugn promenad i skogen utan att lyssna på vare sig podd eller musik är också ett sätt att varva ner. Försök att lyssna om du hör något speciellt från naturen, kanske kommer du höra något nytt.