Ett leende av äkta välmående

 

När du kan le stort och känna dig trygg, självsäker och vacker i ditt leende kommer hela din person utstråla den känslan. Vackra och välmående tänder ger inte bara en bättre självkänsla utan betyder också att din mun- och tandhygien är god, något som gör att även resten av kroppen mår bättre.

 

Tandhygien påverkar övriga kroppen

 

När åren går drabbas de flesta av oss av missfärgade tänder, något som är helt naturligt men som ofta blir värre av all den färgade mat och dryck som vi får i oss. Många drabbas även av hål i tänderna och ibland blir problemen så stora att vissa tänder förstörs. Olyckor som skadar tänderna kan också drabba oss. Är dina tänder skadade eller mår väldigt dåligt av andra anledningar finns det tack och lov hjälp att få. Du kan få hjälp med exempelvis tandimplantat av professionella tandläkare i Stockholm eller där du bor, men tandläkares expertis sträcker sig idag över ännu bredare områden. Därför kan du alltid känna dig trygg när du kontaktar utbildad tandvårdspersonal; de undersöker dina tänder och diskuterar lösningar tillsammans med dig. Att till slut lämna tandläkarmottagningen med vackra tänder och ett fräscht leende kommer stärka dig inifrån och ut. När du nyss har fått tänderna iordninggjorda blir det ofta också mycket lättare att underhålla en god munhygien. Få in bra rutiner så att både tänder och munhåla håller sig så rena som möjligt. Då kan du fortsätta njuta av fräscha tänder och ett vackert leende, och du kan fortsätta träffa tandläkaren för årliga kontroller.

En god munhygien betyder också att övriga kroppen kommer må bättre, då munnen är första delen av hela matsmältningssystemet. Sätter sig dåliga bakterier i munnen tar de sig också vidare ner i magen och tarmarna, där statusen på de här organen påverkar mycket av vår övriga hälsa. Att ta hand om munnen och tänderna betyder alltså att du även tar stora steg mot att ta hand om resten av din hälsa. Så när du ler ditt stora, vackra leende visar du inte bara upp en hälsosam mun utan även en hälsosammare kropp. Det kan vara värt en tanke när du funderar på om det är dags att gå till tandläkaren.