När du känner dig sönderstressad?

Det finns stress och så finns det stress. Viss stress är positivt för att vi ska prestera på topp. Men det finns stress som trasar sönder oss. Känner du dig sönderstressad?

Utbränd

Det är många svenskar som blivit utbrända. Om du känner dig mycket stressad på jobbet måste du ta tag i det. Innan det är för sent. Det är vanligt att personer som jobbar inom skola och sjukvård känner att de måste göra sin del, annars kommer allt fallera. Så kommer dagen då de inte orkar mer och måste bli sjukskrivna på heltid. Det gäller naturligtvis också andra yrkesgrupper. Då är det klokare att du ser stannar upp i förväg. Sover du dåligt? Har du svårt att släppa jobbet? Ler du sällan? Känner du dig konstant stressad? Ibland kan vi rent av vänja oss vid stressen. Vi förstår inte att vi är överstressade. Då riskerar du att bli utbränd.

Sjukskrivning

Tala med din chef och se om det finns förändringar som kan göras. Men du kan också behöva gå till vårdcentralen, träffa en läkare och bli sjukskriven. Låta kropp och huvud vila ett tag. Under sjukskrivningen får du ersättning från Försäkringskassan, så din ekonomi behöver inte bli lidande. Ta tag i din situation i tid, så kommer du komma tillbaka mycket snabbare.