Sambandet mellan din arbetsplats och hur du mår

De flesta av oss tillbringar mycket tid på vår arbetsplats. Därför är det viktigt att du arbetar på ett ställe som får dig att må bra. Att det faktiskt känns bra att gå till jobbet på måndag morgon.

Trivas på jobbet

Det är inte alltid som vi tänker på hur vi egentligen känner kring vårt jobb. Vi måste ju försörja oss och betala räkningarna. Därför fortsätter vi år ut och år in och arbetar, oavsett hur vi mår. Om du ofta känner dig stressad kan det vara tecken på att du inte mår bra på jobbet. Ibland älskar vi våra jobb, men det är för krävande. Du ska hinna med för mycket på för kort tid. Andra gånger är vi stressade för att vi inte trivs, kanske känner oss utanför.

Våga byt jobb

Om du inte mår bra på ditt jobb bör du samtala med din chef eller byta jobb. Gå on på Platsbanken och se vad det finns för intressanta arbeten där du bor. Att byta arbetsplats emellanåt hjälper oss också att utvecklas som individer och lära känna nya människor. Även om det kan kännas pirrigt att gå på arbetsintervju, så är det viktigt att du gör val som ger dig en bra vardag.